Login  |  Register

Author Topic: Undo with villa  (Read 190 times)

Offline SirDagen

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
  • Growth is inevitable, having fun is the goal
    • View Profile
Undo with villa
« on: 01 May 2017, 12:11:44 AM »
After un undo request (Joining game #3225695 on oregon) the game is stuck. I cannot play any cards, click the end turn button nor add another undo. I am simply stuck. Had to resign.
Greetings,
SirDagen

Offline Ingix

  • Moderator
  • ***
  • Posts: 378
    • View Profile
Re: Undo with villa
« Reply #1 on: 01 May 2017, 10:42:59 AM »
Can you explain in a little more detail what happened? With "Undo", naturally the game log does not show everything that happened, because that's the nature of "Undo".

When I load the game, you have just played a Villa on turn 11. I assume you used undo on that, because your Screenshot shows that you started turn 11 with playing a Patrol. When I do that as well, everything works as expected: I draw the 3 cards, reveal 4 cards, get the victory card (Distant Lands) to my hand and have to reorder the 3 others to put back. At that point I can continue to play treasures.

What is strange in your log from the screenshot is that it shows that 4 cards are revealed for that Patrol (Gold, Poacher, Patrol, Distant Land){correct}, then the Distant Land is put into your hand (as also shown graphically){correct}, but then only the Gold and Patrol are topdecked, with the Poacher "gone missing"{incorrect}.

I'm not sure how that happened, I could not reproduce that and I tried all 6 possible ways to rearrange the 3 card to be topdecked. I assume that this is the cause of being stuck: The game wanted to know the 3rd card to topdeck, but it wasn't given any. Did you do any uncommon things when rearranging the cards to be topdecked?

Offline SirDagen

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
  • Growth is inevitable, having fun is the goal
    • View Profile
Re: Undo with villa
« Reply #2 on: 01 May 2017, 05:09:26 PM »
Dear Ingix

I gladly will give you additional information.

I think I was a few turns further ahead in this game. Then I typed /undo, chose the dot to return to and nothing happened (except the usual cancel undo dialog that didnt work). I then reloaded the website (Ctrl+R) and found myself on the screen I shot and posted where I couldnt do/click anything. I didnt do any rearranging.

I hope I do remember everything correctly. It sure sounds you could need a log for all the actions a player does including the undos and rewinds.

Thanks for looking into it.
Greetings,
SirDagen

Offline Ingix

  • Moderator
  • ***
  • Posts: 378
    • View Profile
Re: Undo with villa
« Reply #3 on: 02 May 2017, 09:01:34 AM »
Thanks for the additional info. But I guess this is something the devs need to look into, because as I said, the log as accessable from the outside by reloading the game just goes to the position I described.