Login  |  Register

Author Topic: How to report bugs  (Read 5420 times)

Offline Stef

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 875
    • View Profile
How to report bugs
« on: 10 December 2016, 07:40:24 PM »
If you discovered a bug, please describe it in this forum.

Please always include the game number and server.
It's in green in the chat when the game starts, e.g.
"Joining game #62 on frankfurt-test."

If the bug is about the interface, please also include what browser you're using, what computer system, and depending on the nature of the bug maybe a screenshot can help. We don't need this information when it's about cards, card interactions or the game log.

Offline LaLight

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 253
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #1 on: 12 December 2016, 10:20:34 AM »
I've made Child Boards for every known bug and put all the yet-found bugs there. In future, please, post your bugs in the board you will find appropriate for it. If you don't know to what board your bug is referred to, don't worry. Post it in "Other bugs" and someone will figure out where to put it.

Offline Wavyhill

  • Unconfirmed
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #2 on: 16 September 2017, 05:33:45 PM »
Bug Report - Prince plus Farmer's Market

Farmer's Market set aside, but did not function entire game.

Game #6917782 Oregon.

Thanks

Offline fisherman

  • Unconfirmed
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #3 on: 16 September 2017, 11:49:39 PM »

Farmer's Market set aside, but did not function entire game.

Thanks

Farmer's Market trashes itself, at which point it will stop functioning because it is in the trash rather than set aside with Prince.

In general, playing Prince on any card that moves itself somewhere will lead to likely disappointing behavior.

Offline mzdo

  • Unconfirmed
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #4 on: 23 October 2017, 07:14:20 PM »
Quarry not working on new cards game #8010223

Offline markus

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 746
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #5 on: 23 October 2017, 07:19:47 PM »
Quarry reduces the cost of Action cards. Night cards are a different type (like Treasure cards).

Offline 9Finger

  • Unconfirmed
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Lurker Bug
« Reply #6 on: 01 December 2017, 11:11:05 PM »
When you use Lurker, the entire trash (duplicates included), displays across the screen which blocks the bottom 5 action purchases. I just lost a rated game because of this.

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 2349
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #7 on: 02 December 2017, 12:06:50 AM »
You can click inside the Lurker reveal window, but outside any card, to make the reveal window 'jump' between an upper and lower screen position. The lower position will cover your hand, but give free access to the supply piles, as is important in the Lurker case, as you (unfortunately) had to realize.

This feature is not widely known and currently there is no way that a player can find out about without being told.

Offline AdamH

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 452
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #8 on: 02 December 2017, 03:35:02 PM »
Making Fun's client had a little red arrow in the corner of that box when this was possible. No explanation was necessary.

A feature that there is no way to know about is not a good enough workaround.

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 2349
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #9 on: 04 December 2017, 11:44:56 AM »
I agree. The reveal window used to be smaller, but was over the in-play area, which players seem less often to want to look at in these situations.

Offline knct2000

  • Unconfirmed
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Call Duplicate in Japanese
« Reply #10 on: 13 February 2018, 02:09:14 PM »
Please see attachment file.
#11625427 on tokyo
I play Duplicate. I can call Duplicate. The log is not good, in Japanese mode.

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 2349
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #11 on: 13 February 2018, 02:32:49 PM »
Thanks for the report! The changes to the japanese version seem to have a few problems that weren't caught on time.

Offline cuddlefox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #12 on: 27 July 2019, 11:45:48 PM »
While making game #29058645 on frankfurt, on google chrome Version 75.0.3770.142 (Official Build) (64-bit), I was unable to select the option for 0-4 or 0-3 event/landmark/projects. As you can see from the screenshot I have uploaded, I could not checkmark the black box that would allow for "none" to be an option. Typically, I will add all 4 slots to be filled by all or nothing, but now when I click on the black box it just unchecks one of the event, landmark, or project options. Looks like that slot is broken.

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 2349
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #13 on: 28 July 2019, 12:03:21 AM »
Thanks for the report!

It turns out the landscape selection is bugged for all slots with Chrome. But because you didn't need to click on the first two slots, you didn't notice with them.

I'll look into this.

Offline cuddlefox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #14 on: 28 July 2019, 12:10:18 AM »
wow!!! fast reply! Thanks for looking into this  :) 8)

Offline gollum

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #15 on: 25 March 2020, 01:03:21 AM »
March 24, 2020. Playing Dominion Online with 3 players.
Joining game #37684982 on oregon.
Joining game #37685009 on frankfurt.
In this game with two bots, Fortune Teller worked.
I just played with two friends. Fortune Teller was only attacking player #3, every time, skipping player #2 every time. This is not the correct play. It's each (and every) other player (as in all other players), not every other player. There is a bug. Wish I could recreate it with the bots.

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 2349
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #16 on: 25 March 2020, 09:04:53 AM »
Thanks for the report, Gollum!

Unfortunately, without a game number, it's hard to verify this report. I just played a 3 player game with Fortune Teller, and each player played it and it affected each other player, just as it is supposed to.

Could your player 2 have had a Moat, Lighthouse, Champion or similar effect that protects them?

Also note that if player 3 plays Fortune Teller and player 1 and 2 then put a Victory or Curse card on top of their respective decks, if then player 1 plays a Fortune Teller as well, player 2 will just reveal the Victory/Curse on top of their deck and put it back. So from that point of view it doesn't affect them again, but it is noted in the log anyway.

A third possibility is that if a player has no Victory cards in their deck and discard pile (maybe be they trashed all, or have them in their hand), the player reveals and discards all their deck and discard pile contents, then simply discards all without putting any card on their deck.

Offline HennesIX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #17 on: 28 March 2020, 12:30:30 AM »
March 27th, we played a game of 4 and after the game ended everyone of us was kicked out of the game and had to log in again.

This happend twice this evening.

I'd like to know what went wrong and if there is a possibility to see the results.

#37969717 was the last game.


Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 2349
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #18 on: 28 March 2020, 12:45:25 AM »
I had a similar problem roughly around German midnight.

Your game was won by SvenGoet with 27 points, followed by you and Dominionator2020 tied at 18 points and Viktor_dominion with 15 points.

You can join the general dominion discord at https://discord.gg/mVGJEja

There is a bot (DomBot) that can access the database and tell you about results, kingdoms of games and more, that's how I got that info. Open a message session with Dombot and type "!help" and it will list commandos.

Offline quoyle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #19 on: 21 May 2020, 07:52:20 AM »
Not necessarily a bug, but an area of confusion.

When a Swamp Hag is in play, and you have a Duplicate on your Tavern Mat, the UI will ask you if you want to call Duplicate upon gaining the Curse. The natural thing to do after buying a card is to call Duplicate, thinking that you're duplicating what you bought. But in this case, what you really want to do it NOT call Duplicate, then get immediately asked again to call it, and THEN call it.

I think the solution would be to show the card that's getting duplicated somehow. Like maybe "Call Duplicate (CARDNAME)" instead of just "Call Duplicate."

An example game where this interaction occurred was #45486705. The extra curse was gained by the player dlauk.

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 2349
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #20 on: 22 May 2020, 06:58:47 PM »
Good idea. Note that the button you have to press shows you the card that was gained.

Offline quoyle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #21 on: 30 July 2020, 07:33:42 AM »
When using the Overlord to play a card, but then replacing that play with a way, the card that got left there has its art permanently changed to the way's art. This occurred during game #51741949. It first occurs on turn 9, where the player "quoyle" had a card in hand with the way art on it. Furthermore, after playing one of the Zombies with a way, the card in the trash has the way art. The example game given has this as well, starting on turn 11 for the player "sshoemaker".

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 2349
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #22 on: 30 July 2020, 09:17:09 AM »
Thanks for the report, quoyle!

You are right, some of "Way art substitution" persists when there are special circumstances (playing a card and leaving it there) and it can be confusing. It' "only" a visual bug, I'm not sure when it will be addressed.

Offline cuddlefox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #23 on: 24 October 2020, 02:20:07 AM »
Reporting bug on game #58025195 on frankfurt.

Sleigh and devil's workshop had an unanticipated reaction where instead of gaining devil's workshop to hand, player looked at discard and selected a card from there. See image attached.

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 2349
    • View Profile
Re: How to report bugs
« Reply #24 on: 24 October 2020, 09:08:33 AM »
That's not a bug, that's how the process looks from the other player's view. Due to changes in rules last year in September/October, cards in the discard pile can no longer be "lost" by having other card(s) go on top of them. Instead you are allowed to look through your discard pile to "find" the card.

In this case, the Devil's Workshop got to your opponent's discard pile, then the Sleigh was discarded on top of it. So now your opponent can "find" the Devil's Workshop (because the Sleigh effect wants to move it) by looking through their discard pile, as it is no longer on top. The rules say if it's not on top you can look through your whole discard pile.

But you are only allowed to take the Devil's Workshop (and the online game makes sure of that). That it says "a card" in the log is just an artifact of how this was setup before the rules change and hasn't been changed yet.