Login  |  Register

Author Topic: No Cards Available to Fill Kingdom  (Read 102 times)

Offline UnclePantz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
No Cards Available to Fill Kingdom
« on: 21 July 2022, 11:28:31 PM »
I've recently started getting this message, "No Cards Available to Fill Kingdom" after creating a table for 2 players, myself and a bot and using cards from Allies.  I'm not sure if this is exclusively when Allies cards are used, but that's been my experience so far, but what does this message mean in the first place?  any help appreciated.  thanks.

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 3537
    • View Profile
Re: No Cards Available to Fill Kingdom
« Reply #1 on: 22 July 2022, 08:05:01 AM »
It's unfortunately a generic error message that shouldn't come up at all now, after some fixes have been made recently. The game is required to fill some card or landscape slot with cards that it doesn't have. To diagnose this It would be helpful to get

1) A screenshot of the full Table Creation screen, so the cards that have been preselected and all other options are visible.
2) You current subscription level and if you have any extra expansions from bonus codes.

Offline UnclePantz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: No Cards Available to Fill Kingdom
« Reply #2 on: 22 July 2022, 04:12:14 PM »
I get this message anytime I use any cards from Allies.  I have the Gold subscription so should not have any exclusions from access to the sets.  I did not have a problem with this issue since last week.  it has occurred starting this week.  here are the screen shots as requested.  thanks for your help.

Offline UnclePantz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: No Cards Available to Fill Kingdom
« Reply #3 on: 22 July 2022, 04:13:34 PM »
second screen shot

Offline Ingix

  • Global Moderator
  • ***
  • Posts: 3537
    • View Profile
Re: No Cards Available to Fill Kingdom
« Reply #4 on: 22 July 2022, 05:44:53 PM »
Thanks!

It's the card pool level, increasing it to 6 made it work for mr (you had it at 3).

It doesn't make sense why this is so, I'll ask (I have a hunch that it's related to something else).

Offline UnclePantz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: No Cards Available to Fill Kingdom
« Reply #5 on: 23 July 2022, 02:29:30 AM »
You are a lifesaver!  thank you.  that was the ticket.  I would never in a million years have thought of this.  I had it set to 3 so that when I played against bots the random tables would not choose more complex expansion sets I wasn't wanting to play, but I figured out how to use the bots and create my own tables so all is great again.  thanks.